Weggelopen of ontsnapt?
 

Het kan natuurlijk altijd, zeker als de hond pas bij u is, gebeuren dat uw hond wegloopt of ontsnapt.
Zorg er daarom voor dat uw hond ALTIJD een identiteitspenning draagt met uw telefoonnummer en adres erop, zo kunnen mensen die uw hond vinden u altijd bereiken.
Wanneer de hond langer weg is dan een dag: informeer ons ook. Wij worden vaak gebeld wanneer de wegloper gesignaleerd wordt en wij kunnen u dan weer bellen. Tevens kunnen wij u tips geven die de kans vergroten om uw huisgenoot weer snel thuis te krijgen. Informeer in ieder geval zo snel mogelijk de plaatselijke Dierenbescherming, Dierenambulance en de Politie.

Uw hond is door onze stichting gechipt. De chip is bij aankomst nog geregistreerd op naam van de Spaanse shelter. U kunt de hond eenvoudig laten registreren op uw naam en adres. Doe dit zo snel mogelijk, des te eerder is uw hond bij u terug als hij weggelopen of ontsnapt is.

In het paspoort van uw hond vindt u het chipnummer.
Vervolgens gaat u via internet naar www.ndg.nl. Dit is de website van de stichting Nederlandse Databank Gezelschapdieren.
Daar kiest u links in het menu voor de optie "aanmeldingsformulier".
De rest wijst zich vanzelf.
De kosten voor het registreren zijn Ä 4,10.
U ontvangt na een aantal dagen een registratiekaart thuis die u bij de gegevens (paspoort/entingenboekje) van uw hond kunt bewaren.
Onze Belgische adoptanten dienen dit ook bij hun dierenarts te vermelden omdat nog niet alle apparaten in BelgiŽ de Nederlandse registratie scannen.