Verboden eten en snoeperij

 

Paardepoep :

Zeer aantrekkelijk voor een hond , maar het snacken kan een fatale afloop hebben.Als het paard net zijn wormmiddel heeft gekregen zit dit in de onlasting van het paard en de hond krijgt dan een veel te grote dosis binnen. Vanaf pup streng verbieden, maar ook zelf opletten waar het ligt, en je hond bij je roepen.

 

Rauwe ui en Prei :

Mag je een hond niet rauw geven, het mag wel een restje maar in GEKOOKTE vorm geven.

 

Varkenvlees :

Varkens kunnen een ziekte hebben die voor honden FATAAL is als zij iets rauws eten wat van een varken komt. Dus geen varkensvlees, botten of organen rauw van een varken.

Varkens oortjes die als snack voor de hond, raad ik u af uit eigen onderving. De harde oortjes worden in te grote stukken door geslikt, mijn 1e Saluki is daar bijna in gestikt

 

Botten :

nooit gekookt geven , de botten worden hard en splinteren, dit veroorzaakt schade in de ingewanden. Geeft een rauw runderbot dat kunnen ze wel verteren.

 

Chocolade :

Kan ook dodelijk zijn voor uw hond ,grote van de hond en de hoeveelheid die ze gegeten hebben,maar ook of het melk, pure of extra bittere chocolade was zijn van invloed.De stoffen cafe´ne en theobromine, zijn verantwoordelijk voor de problemen.Er treden maagdarm  problemen op na 4-12uur, overgeven , diarree, later krampen, bibberen, spierkrampen, verlamming van de achterhand, hartproblemen.