Geachte mensen :

Stichting Greyhound rescue maakt zich sterk om verwaarloosde en mishandelde Greyhounds en Galgo’s in Spanje te helpen. Tevens proberen zij in het land zelf actief te zijn middels voorlichting, een goede dialoog met overheden en samenwerking met diverse opvangcentra.
De vooruitgang in dit proces gaat moeizaam. Spanje is een traditioneel land en de weg die zij en vele andere dierenliefhebbers moeten afleggen om dit leed de kop in te drukken, is vaak een worsteling en gaat naar onze mening veel te langzaam. Maar dankzij toegewijde mensen en gedreven vrijwilligers (op internationaal niveau) is er toch progressie merkbaar

Zij werken samen met verschillende opvangcentra in het noorden en zuiden van Spanje. Deze centra worden gerund door gemotiveerde en gedreven vrijwilligers, mensen met passie maar ook met een gevoel voor realiteit. Met name de opvangcentra in het zuiden
zoeken regelmatig de publiciteit wat weer tot gevolg heeft dat langzaam de galgoproblematiek door kan dringen tot de hogere regiones van het politiek toneel.

                        

       Een asiel in Spanje                                                    " Vida " een spaanse Galgo door ons geadopteerd

Wat doet Greyhoundrescue:

Zij voorzien de Spaanse opvangcentra van hulpgoederen, medicijnen en bieden hen financiële steun. Dit gebeurt o.a. door middel van een georganiseerd transport met hun eigen Greyhoundtaxi “SJAKIE”. Op de terugreis nemen zij adoptiehonden terug.
Zij bemiddelen bij de adoptie van Spaanse honden bij Nederlandse gezinnen, waarbij zij veel aandacht aan schenken de juiste hond bij het juiste gezin te plaatsen. Zij vinden het belangrijk dat het “klikt”. De relatie mens-dier staat bij ons centraal. Hun gedragsdeskundige en dierenarts geven daarom graag advies, voor en na adoptie. Hoog in hun vaandel staat de nazorg.
Zij organiseren evenementen door het hele land waarbij hondenbezitters elkaar in gemoedelijke sfeer ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen.
Zij staan regelmatig met hun stand op beurzen en festiviteiten om aandacht te vragen voor hun zaak.
Zij zoeken regelmatig contact met de media om deze greyhounds- en galgoproblematiek onder de aandacht te brengen.
Zij dragen de overtuiging dat het ook anders kan. Publiciteit is een medium dat hun hierbij kan helpen. De kracht waarmee dat gebeurt is afhankelijk van de inzet van hun vrijwilligers en de steun die u ons geeft.

U ziet dus dat deze stichting zeer goed werk doet en wij ondervinden dat in bijna alle delen van Nederland er goederen ingezameld worden. De stichting zorgt er dan voor dat de goederen op de juiste lokaties terecht komen.

Wat wij ook merken is dat er in de regio Zeeland weinig bekend is en weinig aktiviteit is omtrent het inzamelen van goederen voor deze zeer goede zaak.

Daarom vragen wij ( Matty en Mathieu ) u via deze weg :

Heeft u iets van onderstaande goederen :

Permanent in te zamelen hulpgoederen:

hondenvoer (maximaal 6 maanden over datum)
parasitaire middelen: vlooien-, wormen-, tekenmiddelen (maximaal 12 maanden over datum)
hondenshampoo
allerhande medicijnen van de dierenarts (maximaal 12 maanden over datum)
verbandmiddelen, alles voor wondverzorging
plastic “kragen”
absorptiematerialen (bv incontinentiematjes)
plastic hondenmanden, al dan niet met kussen
voerbakken, speelgoed, riemen/halsbanden
hondenjassen (eenvoudig patroon beschikbaar)
fleecedekentjes/moltons
handdoeken
desinfectiemiddelen/schoonmaakmiddelen
draadkooien/ijzeren benches
varikennels/vliegtuigbenches

 

Kunt u een of meerdere van de bovenstaand vermelde zaken missen , heeft u voer staan dat tegen de houdbaarheidsdatum aan zit of er "net " overheen is , heeft u oude voorraden , manden , dekens kussens enz. enz.

Laat het ons weten en wij halen het bij u op zodat wij dit door kunnen geven aan " Stichting Greyhoundrescue " welke het weer op hun beurt naar Spanje brengen daar waar het zo verschrikkelijk hard nodig is !!

            

      Galgo opgevangen in Spanje                    >>>>>>>>>>>>>>>>                Eindelijk ben ik  " Thuis  " in Nederland

 

Bel , Mail of schrijf ............... laat in ieder geval weten of u goederen over heeft voor de Greyhounds en de Galgo's in Spanje die het zo heel veel verdienen !!

 

                  Matty en Mathieu : Burgemeester Lewestraat 21   ,    4456 AG , Lewedorp

                                     : 06 - 536 946 77    ,     Fax : 

                                                  : 06 - 510 969 97

                                                    

                                      : Greyhoundhulp@zeelandnet.nl

 

                                                         
                                                          Grotere kaart weergeven